Egy profi szorongó gondolatai

A szorongás okai

2022/09/25. - írta: ladycc

Kicsit utánaolvastam a szorongásnak, hogy lássam, mások erről mit tudnak, vagy hogyan élik meg. Nem vagyok biztos abban, hogy olyan emberek írják ezeket a cikkeket, akik szintén ebben a cipőben járnak. A cikkek valahogy nem adják vissza azt, amit én érzek.

Az egyik helyen ezt írják:

szorongás valójában nem más, mint a tehetetlenség érzésével összekötött félelem, amikor úgy érezzük, hogy semmiféle befolyással nem vagyunk a történésekre. A félelem, a nyugtalanságérzet, akkor válik problémává, ha az élet minden területére átterjed, és általános érzéssé válik. 

Ez egyébként teljesen igaz, erre én is rájöttem, hogy azért szorongok, mert nincsen megoldásom egy adott élethelyzetre. Be kell vallanom, hogy nekem több élethelyzetre sincsen megoldásom, ezért egy csomó dolgon tudok szorongani. De nem azért szorongok, mert nem vagyok befolyással a történésekre, mert arra szerintem senki sincsen befolyással, hogy mi történik. De arra más sokan tudnak választ, hogy ha valami történik, akkor arra hogyan reagálnak, és akik nem szoronganak, azok érzik magukban a csí-t azzal kapcsolatban, hogy adott helyzetre hogyan érdemes reagálni. Hát én sajnos nem érzem, egy csomó helyzetben fogalmam sincs, mit kellene tennem. Úgyhogy a tehetetlenség érzet az telitalálat a megfogalmazásban.

Szendi Gábor szerint a szorongás egy teljesen felesleges érzés, mert csak a jövőbe vetítjük azt, amiről nem tudni, hogy be fog-e következni, és csak egy horror mozit vetítünk magunknak. 

Nyilván járok terápiába is a szorongás miatt, de valahogy nem segít. Mintha genetikusan lennék elcseszve teljesen. A gondolkodásomat teljesen át kell alakítani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szorongok.blog.hu/api/trackback/id/tr7517938456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása